Tænk på Miljøet

 

Som virksomhed bidrager MyGlas by Myrup® både direkte og indirekte til CO2-udledningen gennem indkøb af glas til produktion og selv fremstillingsprocessen med bl.a. for brug af strøm. 

Design og omtanke på miljøet

I arbejdet med glasfusing vil der altid være en del glasmateriale tilbage, når der bliver arbejdet med forskellige designs og som er svært at udnytte på grund af størrelsen. Glasset jeg arbejder med fremstilles og eksportere fra USA, hvor der både i fremstillingen og transporten udledes CO2. Derfor har jeg valgt ofte at købte overskudsglas fra andre glaskunstnere i stedet for at købe nyt og dermed at bidrage til effektiv udnyttelse af materialet.

Jeg lader mig ofte inspirere af farverne og formerne på de mindre stykker af glas, og dermed er de tit med til at bestemme designet på mine produkter. For mig er det klart en måde at bruge materialerne på en spændende måde.

Udnyttelse af energien

Strømforbruget i fremstillingen af glas er relativ høj. Det betyder at jeg fylder den store glasovn op for at producere så effektivt som det er muligt. For dig som kunde, der bestiller et bestemt produkt, kan der gå et par dage ekstra, da der skal flere produkter med i samme brænding - og dermed udnytte strømmen optimalt. Omvendt bidrager du til omtanke for miljøet.

Emballage og forsendelse

En god og sikker indpakning når man sender glas er nødvendig. Med pakker fra MyGlas vil du opleve at dit produkter kan være pakket med genbrugt fyldmaterialet i kasser og æsker, og forsendelseskasserne være genbrug fra It-udstyr. Genbrug af forsendelsesmateriale sker kun, når det er forsvarligt og produktet kan kommer frem til dig i hel stand.

Naturen og MyGlas

Når du som kunde handler hos MyGlas by Myrup® bidrager du til genoprettelse af naturområder rundt om i verden. For hvert produkt du køber, donerer jeg 5.-kr. til et naturprojekt. Løbende bliver det offentliggjort hvilket projekt jeg støtter.